oświetlenie skarpetek
Zwiń
X
-
Chinczyk ma takie:Zamieszczone przez jackowski11 Zobacz wpis
Mogę spróbować tylko samo zdjecie chyba słabo odda klimat. To prawdo co pisze koleś . Z tym ze do lampki led z alledrogo potrzebujesz troche innej oprawki - z wymienną żarówką. Te z Ali przeważnie są niewymienialne.
Poza tym pytanie co oczekujesz od takiego oswietlenia. Jak bedzie za jasno to bedzie cie to rozpaszac. Z tym ze w 2 wariancie zawsze mozesz zmniejszyć jasność. Przy jedno-ledowej lampce juz nie
Ciekawe czy można regulować ich moc świecenia za pomocą adaptacji w VCDS.
Zostaw komentarz:
-
-
Mogę spróbować tylko samo zdjecie chyba słabo odda klimat. To prawdo co pisze koleś . Z tym ze do lampki led z alledrogo potrzebujesz troche innej oprawki - z wymienną żarówką. Te z Ali przeważnie są niewymienialne.Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpis
Jeszcze nie zamawiałem bo teraz świeta i zimno na dworze...
Też myśle o wersji na zwykłe żaróki bo jak cos to można sprawdzone zamiennik LED zamontować.
Jak mozesz to zrób zdjęcie świecących lampek chinskich.
Poza tym pytanie co oczekujesz od takiego oswietlenia. Jak bedzie za jasno to bedzie cie to rozpaszac. Z tym ze w 2 wariancie zawsze mozesz zmniejszyć jasność. Przy jedno-ledowej lampce juz nieOstatnio edytowany przez jackowski11; 38665.
Zostaw komentarz:
-
-
W ori można zamienić żarówki na LED.Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisteż mam założone,ale ori i myślę o ledach,ale muszę znaleść jakieś co działają
Montowałem takie w środku i na tablicy rejestracyjnej:
Świeca fajnie
Zostaw komentarz:
-
-
też mam założone,ale ori i myślę o ledach,ale muszę znaleść jakieś co działająZamieszczone przez mez2008 Zobacz wpisTeż myśle o wersji na zwykłe żaróki bo jak cos to można sprawdzone zamiennik LED zamontować.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze nie zamawiałem bo teraz świeta i zimno na dworze...Zamieszczone przez jackowski11 Zobacz wpismez2008 Jestes zadowolony z jasnosci i koloru swiatła led lampek? Tez kupowalem na Ali, założyłem jakiś miesiąc temu ale jansosc nawet na max. moim zdaniem słaba. Dlatego ze jest tylko jedna dioda led. I to w dodatku nie wymienna. Są zestawy z wymiennym wkładem, ale cenowo x2 to co wydałem
Też myśle o wersji na zwykłe żaróki bo jak cos to można sprawdzone zamiennik LED zamontować.
Jak mozesz to zrób zdjęcie świecących lampek chinskich.
Zostaw komentarz:
-
-
Oryginalne ledowe są słabe. Dlatego ja polecam kupić żarówkowe lampki i włożyć to:
http://allegro.pl/zarowka-w5w-t10-pl...YWQ1ZjFmOWU%3D
Inna opcja - zamiast żarówki wkładam do lampki pasek ledowy. Taki cięty z rolki jest na 12V więc tylko dwa kabelki lutuję do blaszek i gotowe. Tak wychodzi najtaniej ale trzeba lubić i nie bać się lutownicy.
No i można wybrać kolor.Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.
Zostaw komentarz:
-
-
mez2008 Jestes zadowolony z jasnosci i koloru swiatła led lampek? Tez kupowalem na Ali, założyłem jakiś miesiąc temu ale jansosc nawet na max. moim zdaniem słaba. Dlatego ze jest tylko jedna dioda led. I to w dodatku nie wymienna. Są zestawy z wymiennym wkładem, ale cenowo x2 to co wydałem
Zostaw komentarz:
-
-
Jak rozpoznać która to wtyczka C?Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
No tak. To przykładowe zdjęcie z Superba i Octavii II. Faktycznie na tej podstawie się nie dowiesz gdzie jest pin 72.
Bordnetz do O3 jest trochę inny. Inaczej ułożone wtyczki ale na pewno wtyczka C ma 72-drugi pin. Musisz wyjąć wtyczkę, zdjąć obudowę i policzyć piny. Będzie tak jak na tym rysunku. Na początku i na końcu rzędu pinów będzie numerek.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpisna fotce widzę że największy pin to 52?
No tak. To przykładowe zdjęcie z Superba i Octavii II. Faktycznie na tej podstawie się nie dowiesz gdzie jest pin 72.
Bordnetz do O3 jest trochę inny. Inaczej ułożone wtyczki ale na pewno wtyczka C ma 72-drugi pin. Musisz wyjąć wtyczkę, zdjąć obudowę i policzyć piny. Będzie tak jak na tym rysunku. Na początku i na końcu rzędu pinów będzie numerek.
Zostaw komentarz:
-
-
Podpięcie przewodu do pinu 72 - na fotce widzę że największy pin to 52?Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
To gdzie mam być podpięty przewód podświetlenia nóg?
Zostaw komentarz:
-
-
Zdejmij obudowę wtyczki. Na początku i końcu każdego rzędu pinów jest numer. Wystarczy policzyć.Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpisNie znam oznaczeń pinów na wtyczkach.
Jak znaleźć pin 72?
Masz może schemat pinów na wtyczkach sterownika?
To z Superba ale może Ci pomoże:
Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.
Zostaw komentarz:
-
-
Chce dołożyć lampki podświetlenia nóg.Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisDziś montowałem podświetlenie nóg w O3. Montaż jest dużo łatwiejszy niż w O2. Trzeba się wpiąć we wtyczkę C Bordnetza - pin 72. Dostęp do wtyczki bardzo prosty. Zdjąłem tylko zaślepkę z boku deski rozdzielczej i świecąc latarką zobaczyłem jak jest włożona do Bordnetza. Od dołu można sięgnąć do zaczepu i wyjąć wtyczkę.
Drugi kabelek wiązki podświetlenia przykręciłem do punktu masowego, który jest powyżej lampki nad nogami kierowcy. Potrzebny jest klucz 10 mm.
Kabelki prowadziłem pod tunelem środkowym nie demontując go. Wsunąłem przewody pod plastik przy podłodze. Od przedniej lampki kierowcy do fotela kierowcy i dalej do fotela pasażera i do nóg pasażera.
Foty mam w telefonie i później wrzucę.
Lampki LED z wiązką kupione na Aliexpress. Zestaw taki zakładałem w O2. W O3 trzeba przedłużyć kabelek wpinany do Bordnetza bo jest za krótki.
Jasność podczas jazdy ustawiona na 70. Czy to za mocno będę wiedział później bo nie było widać na razie.
Na Śląsku jak ktoś nie ma a chce mieć to zapraszam. Mój numer 510 150 407 jakby ktoś miał pytania.
Nie znam oznaczeń pinów na wtyczkach.
Jak znaleźć pin 72?
Masz może schemat pinów na wtyczkach sterownika?
Zostaw komentarz:
-
-
-
Lampki z Ali kosztują około 80 zł (żarówki) i około 100 zł LED.
Tu masz LED:
Polecam taki (niekoniecznie ten, możesz poszukać innego) bo ma kabelki owinięte taśmą. Są inne zestawy, z nie owiniętymi kabelkami i uwierz mi będziesz się wnerwiał jak Ci się to poplącze.
Możesz oczywiście kupić rolkę TESY i samemu owinąć. Ja tak robię.
Nie mam innych zdjęć wtyczki oprócz tych wyżej. Pin 72 łatwo znaleźć bo są one ponumerowane. Wystarczy policzyć na spokojnie i znajdziesz.
Mniej więcej tu:

Wtyczki na bordnetzie wyglądają tak:

Bordnetz jest równolegle z błotnikiem i wtyczka A jest bliżej silnika a wtyczka C bliżej kierowcy.
Zostaw komentarz:
-
-
Napisz ile wyniosło cie zakupienie na "alli" kompletu z przesyłką. Niechce byc upierdlwy, jak bys miał chwile mogłbyś wrzucić zdjecie samej wtyczki z zaznaczonym pin 72 (np. czerwoną strzałką w Paint-cie)Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisDziś montowałem podświetlenie nóg w O3. Montaż jest dużo łatwiejszy niż w O2. Trzeba się wpiąć we wtyczkę C Bordnetza - pin 72...
Lampki LED z wiązką kupione na Aliexpress. Zestaw taki zakładałem w O2. W O3 trzeba przedłużyć kabelek wpinany do Bordnetza bo jest za krótki.!
Na piewrszym zdjeciu tez moze zapodałbys jaką strzałkę która to konkretniew wtyczka. Dziekuje
Ostatnio edytowany przez jackowski11; 38665.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Dziś montowałem podświetlenie nóg w O3. Montaż jest dużo łatwiejszy niż w O2. Trzeba się wpiąć we wtyczkę C Bordnetza - pin 72. Dostęp do wtyczki bardzo prosty. Zdjąłem tylko zaślepkę z boku deski rozdzielczej i świecąc latarką zobaczyłem jak jest włożona do Bordnetza. Od dołu można sięgnąć do zaczepu i wyjąć wtyczkę.
Drugi kabelek wiązki podświetlenia przykręciłem do punktu masowego, który jest powyżej lampki nad nogami kierowcy. Potrzebny jest klucz 10 mm.
Kabelki prowadziłem pod tunelem środkowym nie demontując go. Wsunąłem przewody pod plastik przy podłodze. Od przedniej lampki kierowcy do fotela kierowcy i dalej do fotela pasażera i do nóg pasażera.
Foty mam w telefonie i później wrzucę.
Lampki LED z wiązką kupione na Aliexpress. Zestaw taki zakładałem w O2. W O3 trzeba przedłużyć kabelek wpinany do Bordnetza bo jest za krótki.
Jasność podczas jazdy ustawiona na 70. Czy to za mocno będę wiedział później bo nie było widać na razie.
Na Śląsku jak ktoś nie ma a chce mieć to zapraszam. Mój numer 510 150 407 jakby ktoś miał pytania.Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.
Zostaw komentarz:
-
-
@Dodi
wymiana sprzęgła była w połowie października i wtedy mi to kodowali
kabelek kupiłem od Chińczyka w grudniu po przeczytaniu tego forum jak łatwo i tanio można to zrobić :P
co chwila pojawiają się moje kolejne "potrzeby" przekodowania więc kupiłem by do nich co miesiąc nie jeździć a na to co mi zakodowali przy wymianie sprzęgła nie mogłem się doczekać więc zleciłem im, choć nie widziałem czy będą chcieli to zakodować
@jackowski11
to moje czwarte czarne auto, nie narzekam LINK
@all
wróćmy do tematu skarpetek
Zostaw komentarz:
-
-
@OzA
Spoko, dobrze ze doprecyzowałeś, temat dt. oświetlenia skarpetek, dlatego moje pytania.
Widze ze Twoja Skoda tez czarna, nie narzekasz na ten kolor? Mozesz odp. na prw. zeby nie zasmiecać tematu ....
Zostaw komentarz:
-
-
Ta historia ASO robi się co raz bardziej zawiła i przypomina bajkopisarstwo. Może w końcu kolega podzieli się z nami informacją które ASO to zrobiło ?
Zostaw komentarz:
-
-
OzA, sory , ale po prostu nie wierze ... jak można kupić kabelek i zlecić ASO takie sprawy...ręce opadają...
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: